uppdaterat torsdag 23 maj

Driftstörningar

Akuta ärenden
Simrishamn
Tomelilla
Vardagar, kl 7-16
0417-77 78 00
0417-77 78 00
Övrig tid
040-676 90 80
040-676 90 85
1

Begränsad framkomlighet i Gröstorp, 22/5-24/5

På grund av ett ledningsarbete från 2024-05-22 till 2024-05-26 kommer det vara begränsad framkomlighet och vissa tider kommer vägen vara helt avstängd vid Impevägen 11 i Gröstorp .

De boende på Imepvägen 11-22 ombeds köra ut sina bilar och parkera dem på annan plats under tiden arbetet pågår.

För att kunna utföra ledningsarbetet kommer det att behövas sprängas. Tiden för sprängningen är inte satt än. Mest troligt kommer det att ske under torsdagen eller fredagen.

Tack för din förståelse.


Har du inte fått SMS/e-post med information om detta? Anmäl dig då till vår SMS-tjänst där du får information skickad till dig gällande till exempel driftstörningar som berör din fastighet.

https://osterlenva.se/kundservice

Simrishamn kundtjänst
2

Begränsad framkomlighet i Vik

Ledningar för dricksvatten och spillvatten ska bytas ut på och omkring Norra Äppelrosvägen och trafiken behöver därför ledas om under veckorna 19-25. Under projektet kommer vi att behöva stänga av vattnet tillfälligt. Mer information kommer när vi vet exakt tidplan för avstängningen. Arbetet utförs av Svevia.


Har du inte fått SMS/e-post med information om detta? Anmäl dig då till vår SMS-tjänst där du får information skickad till dig gällande till exempel driftstörningar som berör din fastighet.

https://osterlenva.se/kundservice

Simrishamn kundtjänst

Vatten

Det livsviktiga vattnet

Vatten är vår viktigaste naturtillgång och livsmedel. Det är vår gemensamma uppgift att skydda vårt dricksvatten så att vi idag men också kommande generationer ska kunna dricka ett hälsosamt och rent dricksvatten. Varje dag arbetar vi för att säkra att vi har tillgång till goda volymer av fortsatt välmående dricksvatten i framtiden.

Kvalitetskontrollerat vatten

Dricksvattnet är vårt mest kontrollerade livsmedel. Vi på Österlen VA kontrollerar dricksvattnet regelbundet genom att göra mikrobiologiska och kemiska analyser vid flera tillfällen i reningsprocessen. Först innan vattnet kommer till vattenverket, sedan när det går ut från vattenverket och till slut hemma hos våra kunder.

Våra vattenskyddsområden

Vårt dricksvatten kommer ifrån ett så kallat vattenskyddsområde. Vattenskyddsområdet är ett geografiskt avgränsat område varifrån vi hämtar vatten som vi renar till dricksvatten. Du som bor, äger en fastighet eller bedriver en verksamhet inom ett vattenskyddsområde har skyldighet att följa skyddsföreskrifterna som finns. Om du undrar vad som gäller för just ditt område är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.